Värre!

Jamen då kör vi på lite magsjuka också! :((( Både jag och mannen, än så länge inga symptom på lillskrutt, peppar peppar peppar... Konstig känsla att kräkas luft.. :S Nu efter OP kan jag bara kräkas vid direkt matintag, annars kommer de inget innehåll eftersom att det redan gått vidare då i min lilla mage. :)

Önsketänkande just nu; att vi vaknar friska och att R's ben läker ihop under natten.. :)


Tappar motivation..

Sjunker i energi och glädje. Min man R, har brutit benet och är sängliggande :( han har ont och kan knappt ta sig upp ur sängen. :( För mig betyder det livet som ensamstående arbetande mamma/matte, som dessutom försöker få ordning på sina nya rutiner som GBP opererad. Liiiite knöligt just nu.. :,(


Middag

Soyabitar i saffran/coccos sås med ris! :)


Dump

Jag har kommit fram till att jag alltid dumpar när jag ätit för fort, det spelar ingen roll då vad jag har ätit. Idag har det varit stressigt, och dåligt mat- och dryckintag. Druckit ca 1 liter, ätit:

Frukost:
1 skiva frökuse med mini bregott och ost.

Mellis 1:
1 skiva frökuse med mini bregott och ost.

Sen lunch/middag:
Subway

Mellis 2:
Liten hemmagjord kanelbulle som vi fick av en vän som bakat idag.

Nu mår jag dåligt efter kanelbullen. Illamående, skakningar, magont,trött = dump..

Over and out!


Färdiga sojabönor!

Resultatet! MUMS!!! :)


Vikt


I min ugn just nu.

Sojabönor!! :) Supergott snacks!:) Väntar med spänning på resultatet.

Recept:

Lägg sojabönor i blöt över natten, häll av vattnet och bred ut bönorna på plåt. Ringla över valfri olja, salta med havssalt. In högst upp i ugnen 225 grader ca 20 min, eller tills dom är gyllenbruna och torra. Klart! Om man vill kan man sen smaksätta dom med valfri krydda. Tex: vitlök, kajen, chili, curry eller annat gott! :) Smaksätt när bönorna tas ur ugnen.


Mellis

Eftermiddagens mellis.

Frysta jordgubbar ca 1,5 dl
Vaniljpulver 1 krm
Lätt kvarg 1,5 tsk
Linfrön 3 tsk
Mjölk ca 1 dl

Micra jordgubbarna så dom tinar lite. Mixa allt med stavmixer, och häll upp i glas. Klart! :)


Dump!

Vilar efter dump.. Testade min gräns idag. Kände mig mätt och färdig med maten på tallriken. Tänkte att jag testar att äta dom 3 sista tuggorna, ajajajaj, det skulle jag inte ha gjort.. Nu mår jag illa, har huvudvärk, yrsel, magont, trött... INTE skoj! Note to myself; tänk på det i framtiden! ;)


Ärren

Ärren 19 dagar efter OP.


Mellis

Jordgubbar & vaniljsås <3


Dump

Ligger och vilar efter dump. Vi gjorde hemmagjord pizza.. Vitt bröd går helt bort för mig verkar det som. Men det känns helt ok, för det smakar inte ens gott längre. :)


Ärren

Ärren idag 13 dagar efter OP. Blåmärkena på magen är från fragminsprutorna som man tar efter OP.


Äppelmos!

Det här har jag roat mig med sen jag piggna till. Sjukt gott, nygjort äppelmos! :)


14/9 2012 Dump!

Jaha, jag som skulle tvätta, damma, dammsuga, torka golv, gå med Esther, mysa med M och R. Men vad händer? Jo dump!! Så just nu ligger jag i sängen och återhämtar mig. :)

Dagen har bjudit på regn och rusk. Jag har trotsat regnet och promenerat 9315 steg hitills. Duktiga jag! :)

Nä, vila va de visst..


13/9 2012 Loppis aka Polis

Min underbara man R är såld på spännande saker, så som poliser tex. Idag planerades det hållas poliskontroller nere på centrum hos oss Jag hämtar R från jobbet och kör honom hem. När vi passerat centrum frågar han om jag såg nån polis, men det gjorde jag inte. 100 m senare kör vi in i rondell där någon har satt upp en kartongbit med text. Den fladdrar i vinden och R utbrister KOLLA!! De e nån som har satt upp en skylt med info om poliskontrollen!! Jag slänger en blick åt kartongbiten och inser att det är en annons för loppis kommande helg i bygdegården. Hur i allsin dar fick han loppis till polis? :) Snacka om att sitta på helspänn!
 
Hitills idag har jag kommit upp i 5468 steg, 3,7 km. Mitt dagliga mål ligger på 10 000 steg. Tippar på att jag kommer sluta på ca 12 000 steg innan dagens slut, tagga tagga tagga.
 
Jag ska ta och lägga in stegräknare på bloggen, samt "viktpendel" som visar maxvikt/målvikt/nuvarande vikt. 
 
Dagens frukost: Lingongrova, brgott mellan, herrgårdsost.
Dagens mellanmål 1: Hallonsmoothie.
Dagens lunch: Spaghetti med ostskiva.
Dagens mellanmål 2: Blåbär.
Dagens middag: ???
Dagens mellanmål 3: Lingongrova, bregott mellan, herrgårdsost.
 
Dagens dryck: Hallonvatten och Flädervatten.
 
Mina staples togs bort igår, och jag mår oförskämt bra! <3 Jag är glad, nykär, mätt och har redan mindre ont i kroppen! HALLELUJAH! :D
 

12/9 2012 Hallonvatten!

Denna vackra dryck ligger bakom blogg namnet  ;)


9/8 2012 OP datum bestämt!

Igår var jag på Sophiahemmet och fick mycket goda besked! :) Planerad op 4 sep!! :D Nu väntar jag på svar från banken eftersom att jag måste bekosta op själv.. Men det går nog bra. Det känns underbart! Jag kan knappt bärga mig, jag längtar efter att få börja leva mitt nya liv! :)

 

2012-08-08 Första utredningsdagen

Idag är det dax för konsultation på Sophiahemmet. Pirrigt! Har precis skrivit ihop en matdagbok, medicinlista samt tidigare operationslista. Ska ta med den som lite extra stöd. Skriver mer efter besöket. Wish me luck!

2012-08-06 Så är det nu..

Den här bloggen startar nu, men min viktresa har pågått hela mitt liv. Jag har alltid varit "den mulliga tjejen". Kräsen som få, men det jag tycker om att äta kan jag äta hur mycket som helst av. Favoriten som ung(ca 7 år) var hamburgare från grillen, 200 gr med endast ketchup och bröd. Eller 6 lövbiffar, en stor rulle färdig persiljesmör samt en hel plåt pommes.. Jag har aldrig varit förtjust i lösviktsgodis, men bullar/tårtor/kakor/glass har hetsätits genom alla år.
 
Jag är konstant "rädd" att mat/fika inte ska räcka, och då menar jag inte till min gäster, nej jag menar till mig själv. Jag är matgirig, och villig att trycka i mig en extra bulle bakom hörnet för att ingen ska se att jag tog mer. Jag låtsas inför andra att jag tvingar mig själv att äta sonens tårtbit, eftersom det anses fult att inte äta upp det man tog. Faktum är att jag just därför gav sonen en extra stor bit så att jag vet att jag får mer, eftersom att han inte ens orkar så mycket.
 
Jag har kommit till en punkt då jag känner att man kropp skriker åt mig att sluta! Sluta nu eller straffas för alltid. Min rygg och nacke värker konstant, jag har 95G i BH-storlek, det känns som att jag går på ipren/alvedon dygnet runt trots att det oftast inte ens smärtlindrar. Min fötter värker, min fingrar värker, jag kräks och har ångest.
 
På onsdag ska jag till Bariatric Center Stockholm, Sophiahemmet. Det första steget mot mitt nya liv.

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu